Ιδρύθηκε νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας», το οποίο θα προσφέρεται από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.  Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, ενώ θα γίνονται δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Το πρόγραμμα «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής & Έρευνας» στοχεύει στο να εφοδιάσει τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες με τις απαραίτητες γνώσειςώστε να μπορούν να εργαστούν σε διάφορουςτομείς οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε ένα εκτεταμένο εύρος γνωστικών πεδίων. Ταυτόχρονα πρωτοτυπεί, παρέχοντας ποιοτική τριτοβάθμια εξ αποστάσεως εκπαίδευση πέρα από τα «συμβατικά» γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Θα εμβαθύνει σε θέματα κινηματογραφικής γραφής και αφήγησης, θα παρέχει γνώση στο πεδίο της κινούμενης εικόνας (animation) και θα δίνει τη δυνατότητα διδακτικής επάρκειας μέσω καινοτόμων μαθημάτων που συνδέουν την οπτικοακουστική παραγωγή με την εκπαίδευση.

Η φοίτηση στο Πρόγραμμα είναι τετραετής, δηλαδή οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα και η εισαγωγή φοιτητών/ριών θα γίνεται σε κάθεεξάμηνο.

Η λειτουργία του προγράμματος, σε συνδυασμό με την δυναμική (και την υποδομή) του Φεστιβάλ Δράμας που κάθε χρόνο υποδέχεται το «νέο αίμα» της ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής, αναμένεται να ενδυναμώσει τον παιδευτικό ρόλο του Φεστιβάλ και βέβαια να αναδείξει την πόλη της Δράμας σε ένα από τα κατ’ εξοχήν κινηματογραφικά κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης: μια πόλη ταυτισμένη με την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των κινηματογραφιστών του αύριο.