Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Share it!

Στην κοινωνία της Χαλκίδας και της Εύβοιας αποδόθηκε την Κυριακή 23 Μαϊου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», το οποίο εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, βουλευτών του νομού, της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα». Εγκαίνια.
Archaeological Museum of Chalkida “Arethousa. Opening

Το μουσείο στεγάζεται σε βιομηχανικό κτήριο που είναι κηρυγμένο μνημείo και αποτελεί μάρτυρα της βιομηχανικής δραστηριότητας των αρχών του 20ου αιώνα. Στη θεματική έκθεση του νέου μουσείου αναπτύσσονται διαχρονικά ζητήματα πολιτειακής οργάνωσης, οικονομίας, πολιτισμικών ταυτοτήτων και λατρείας και παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά εκθέματα από τον νομό Ευβοίας και τη Σκύρο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / Archaeological Museum of Chalkida “Arethousa”

Η έκθεση εμπλουτίζεται με διαδραστικό χάρτη περιήγησης σε θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Εύβοια και τη Σκύρο, ντοκιμαντέρ και πολυμεσικές εφαρμογές μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η διάδραση με τον επισκέπτη. Το Μουσείο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του μουσείου στον σύνδεσμο: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»