Φέτος συλλέχθηκαν 16 κιβώτια ρομπόλα από 9 πέρυσι, και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι.

Με σχεδόν διπλάσια παραγωγή σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των λευκών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη διαδικασία της συγκομιδής ήταν παρών κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αμπελώνα το 2013.

Εργαζόμενοι του τομέα πρασίνου αλλά και φοιτητές Γεωπονίας, Δασολογίας και Δασοκομίας που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον χώρο του αμπελώνα για τον τρύγο των λευκών ποικιλιών (ρομπόλα, μαλαγουζιά). Η φετινή παραγωγή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή· ειδικότερα, φέτος συλλέχθηκαν 16 κιβώτια ρομπόλα από εννέα πέρυσι και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι.

Τα λευκά σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο του κτήματος Γεροβασιλείου, για να παραχθεί η «Γοργόνα», το κρασί του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει, μέσα στον Σεπτέμβριο, ο τρύγος και των ερυθρών ποικιλιών.

Ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε στον χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό μηχανουργείο ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου, του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Share it!