«το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο μας στοίχημα.  Γιατί το ΟΛΥΜΠΙΑ, κυρίες και κύριοι, δεν είναι ένα ακόμη θέατρο της Αθήνας. Είναι το κέντρο του πολιτισμού της Αθήνας»

Μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» επανέρχεται με ένα τολμηρό πρόγραμμα για την περίοδο 2021 – 2022 για να επιβεβαιώσει τη θέση του ως « το κέντρο του πολιτισμού στην Αθήνα» όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Στη νέα αυτή αρχή, το Θέατρο θα στηριχθεί σε πέντε άξονες:

  • Σε δικές του παραγωγές και συμπαραγωγές
  • Θα εμμείνει στο μουσικό του χαρακτήρα όπως άλλωστε επιβάλλει η ιστορία και ο χαρακτήρας του.
  • Σε συνεργασία με αντίστοιχα ευρωπαϊκά θέατρα και ανταλλαγή παραστάσεων, θα βγει από τα όριο της πόλης, θα κινηθεί με εξωστρέφεια και θα γίνει πρεσβευτής της Αθήνας στο εξωτερικό.
  • Παραμένει το «σπίτι» των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων.
  • Θα λειτουργήσει με σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια ως χώρος αμιγώς για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Λόγω και της Επετείου των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης το πρόγραμμα του Θεάτρου, τουλάχιστον ως το τον Ιανουάριο θα είναι αφιερωμένο στην Επανάσταση, με όπερα, σύγχρονο χορό, συναυλίες όπως Αχιλλεύς (Αθανάσιος Χρισόπουλος), Η πολιορκία της Κορίνθου (Gioachino Rossini), Μάρκος Μπότσαρης (Παύλος Καρρέρ).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ολιβιέ Ντεκότ

Επικεφαλής του σχεδιασμού του καλλιτεχνικός προγράμματος είναι ο  καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ολιβιέ Ντεκότ. Παρά τις αλλαγές και τους περιορισμούς που προκάλεσε στον προγραμματισμό η πανδημία, το πνεύμα του προγράμματος παρέμεινε αναλλοίωτο. Θα κυριαρχήσει το λυρικό θέατρο με παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών με εισιτήριο προσιτό στο ευρύ κοινό.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

OLYMPIA program Oct-Jan_2021 FINAL

Share it!