Το ξενοδοχείο Mediterranée φιλοξενεί από τις 22 Δεκεμβρίου 2023 και για ένα μήνα, έκθεση του γνωστού σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη με έργα του που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό δρόμου «σχεδία».

Η «σχεδία», από το 2013 μέχρι σήμερα, είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου (επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου) που δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά στους δρόμους της πόλης από συνανθρώπους μας οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω έσοδο για να καλύψουν κάποιες από τις πιο βασικές τους ανάγκες.

Επιπλέον, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων (όπως η ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, οι κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ» κ.λπ.), φροντίζει για την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση, επανένταξη και, εντέλει, τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης, σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.

Ο Μιχάλης Κουντούρης συντροφεύει και συμπορεύεται με το περιοδικό σε αυτό το ταξίδι της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς από το πρώτο του κιόλας τεύχος. Mε την ευαισθησία που τον διακρίνει και την διεισδυτική ματιά με την οποία αντιλαμβάνεται την κοινωνία, αποτυπώνει θέματα όπως οι οικολογικές προκλήσεις, η κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε έναν μοναδικό συνδυασμό αιχμηρής κριτικής και χιούμορ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα σκίτσα του που έγιναν εξώφυλλα της «σχεδίας» καθώς και άλλα επιλεγμένα έργα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό και έχουν βραβευτεί στο εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023, στις 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιανουαρίου 2024. Θα είναι ανοιχτή καθημερινά, 11.00-21.00.

Hotel Mediterranée, Αγ.Νικολάου 18, Πάτρα

Share This Story, Choose Your Platform!