Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά” από τη FIX Hellas και τον ΑΚΤΟ στο Πάρκο ΦΙΞ

Share it!

Με στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης υπαίθριας έκθεσης στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκε η ενέργεια Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά από τη FIX Hellas και τον ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας. Η εμβληματική ιστορική ετικέτα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα νέα ταλέντα, φιλοδοξώντας να προσθέσει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πινελιά στο ολοκαίνουριο πάρκο που μόλις παραδόθηκε σε μία από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας.

Η FIX Hellas παρότρυνε τους φοιτητές του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα, να συμβάλλουν, ώστε το Πάρκο ΦΙΞ να αποκτήσει και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Με γνώμονα την ιστορία και κληρονομιά της FIX Hellas, μηνύματα γύρω από τη φιλία, το αστικό τοπίο και τη φύση, οι διαγωνιζόμενοι αποτύπωσαν την έμπνευσή τους σε ένα υπαίθριο καμβά, στα 27 παγκάκια του πάρκου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών τους και καταξιωμένων εικαστικών, Δημήτρη Τάταρη και Αχιλλέα Πιστώνη.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης εντατικών εργασιών ανάπλασης του Πάρκου ΦΙΞ, που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που συντονίζει το Athens Partnership, και παράδοσής του στους κατοίκους, δημιουργήθηκε στην περιοχή μια όαση πρασίνου και τέχνης. Σκοπός του προγράμματος «Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά», ήταν να συνδυάσει μοναδικά τη θεωρία με την καλλιτεχνική πράξη, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες. Η ανάπλαση του πάρκου ΦΙΞ σε συνδυασμό με την εικαστική παρέμβαση των σπουδαστών από τα τμήματα Γραφιστικής και Καλών Τεχνών, δημιούργησαν όχι μόνο μια μόνιμη έκθεση που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του πάρκου, αλλά και μία ευκαιρία διάκρισης κι αναγνώρισης για τους νέους καλλιτέχνες.