«Συνολικά 1.600 μαθητές και 200 προπονητές από 110 χώρες από όλη την υφήλιο έδωσαν το ‘παρών’ και με αυτόν τον τρόπο -πέρα από την ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε αυτήν τη γιορτή της τεχνολογίας και της καινοτομίας- θα τιμήσουν και τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία»

Share it!

Με αρωγό και υποστηρικτή της διοργάνωσης τον Δήμο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST LEGO League Virtual Open International», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου σημείωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται αρωγός και χορηγός σε μια δράση της FIRST LEGO League. Από το 2017 στηρίζει ανελλιπώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League. Και τώρα ήρθε η πιο μεγάλη στιγμή του θεσμού. Συνολικά 1.600 μαθητές και 200 προπονητές από 110 χώρες από όλη την υφήλιο [έδωσαν] το ‘παρών’ και με αυτόν τον τρόπο -πέρα από την ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε αυτήν τη γιορτή της τεχνολογίας και της καινοτομίας- θα τιμήσουν και τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία, που οδήγησε στη γέννηση ενός ευρωπαϊκού κράτους με θεσμούς και νόμους […]. Και σήμερα μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και της ανάπτυξης. Το πιο σημαντικό όμως στον θεσμό αυτό είναι η τόσο αθρόα συμμετοχή νέων από όλον τον κόσμο. Μια συμμετοχή που καταργεί τα σύνορα, τα στερεότυπα και κάθε είδους ανισότητα. Μια συμμετοχή που φέρνει ελπίδα. Μια συμμετοχή που από τόσο μακριά μάς φέρνει όλους τόσο κοντά».