Συναυλίες, χορωδίες, μουσικές, προβολές ταινιών, εικαστικές δημιουργίες, ποδηλατάδες, κοντσέρτα και θέατρα δρόμου, αποτελούν ένα μόνο μέρος των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων  εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει για φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας.

Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει το άναμμα των φώτων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου, η εμφάνιση ξυλοπόδαρων,  παιδικών χορωδιών και η πραγματοποίηση συναυλίας.

Την Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου στα «Παλαιά Σφαγεία» θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Τα εγκαίνια θα συνοδευθούν από την προβολή ταινίας.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας» τα παιδιά θα μαθαίνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές υπό την καθοδήγηση καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου και θα παρακολουθούν παιδικές ταινίες. Η προβολή των ταινιών θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η Πάτρα θα γεμίσει με εποχούμενους Αϊ Βασίληδες, με την πραγματοποίηση σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών της καθιερωμένης ποδηλατάδας η οποία θα δώσει και φέτος ξεχωριστό χρώμα.

Το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια από τις ξεχωριστές στιγμές των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς), το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα πλημμυρίσει από  εορταστικά δρώμενα με καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μονόροδα, ζογκλέρ, κρουστά, χάλκινα και θέατρα δρόμου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Share This Story, Choose Your Platform!