Οι Γέφυρες, μέσα από την πολυδιάστατη και καλειδοσκοπική ταυτότητά τους, εγκαινιάζουν τη νέα χρονιά με το «Aether» του Max Cooper, μια σύγχρονη ερμηνεία του φωτεινού αιθέρα που συνδυάζει μουσική και αρχιτεκτονική.

Γεννημένος στην Ιρλανδία, ο Max Cooper κατέχει περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική σκηνή. Καλλιτεχνική προσωπικότητα με δημιουργική περιέργεια και ευαισθησία, εμπνέεται από την επιστήμη της Γενετικής και προσεγγίζει, μέσα από τις εξαιρετικές και πολύπλοκες μουσικές του δημιουργίες, έννοιες όπως η ανάδυση, η ταυτότητα και το άπειρο. Το αποτέλεσμα είναι μια αφηρημένη μουσική αφήγηση στην οποία τέχνη, αρχιτεκτονική και επιστήμη αλληλεπιδρούν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Το «Aether» είναι μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού-οπτικού πεδίου φωτός που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο design Architecture Social Club. Μια ζωντανή οπτικοακουστική εμπειρία που καθηλώνει, καθώς αναδεικνύει την ομορφιά, την ένταση και τα συναισθήματα που προκαλούν θεμελιακές μορφές και ήχοι από τον περιβάλλοντα χώρο: κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες, σουρεαλιστικά τοπία. O Max Cooper και το Architecture Social Club πειραματίζονται επί σειρά ετών πάνω σ’ έναν νέο τύπο οπτικοακουστικής εμπειρίας. Το «Aether» αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της έρευνας.

Σειρά Γέφυρες
Καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός | Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

Share This Story, Choose Your Platform!