Ο Δήμος Αθηναίων κρατά αναμμένα τα φώτα ενός από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, και προσφέρει και φέτος, 3 – 17 Σεπτεμβρίου, 12 υπέροχες βραδιές για σινεφίλ στη γειτονιά των Άνω Πατησίων. Ο ΑΒ* – ολικά ανανεωμένος από τον Δήμο Αθηναίων τον Ιούλιο του 2021 – επανασυστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό και λειτούργησε φέτος το καλοκαίρι αμιγώς ως κινηματογράφος, με χιλιάδες Αθηναίους να επιστρέφουν στις προβολές του.

12 βραδιές με 11 ξεχωριστές προτάσεις που επιμελήθηκε η  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens International Children’s Film Festival, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τον κινηματογράφο Τριανόν, το Cinobo και το Ιn-edit Greece.

Μοναδικά  αφιερώματα και επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι για παιδιά.

Max Richter Sleep

Η έναρξη του φθινοπωρινού προγράμματος θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, με το πρώτο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας Ντέιζι Κουόκα, Το τρομακτικότερο ζώο του κόσμου, από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που φέρνει στην οθόνη μας το ζωάκι που έχει ανακηρυχθεί το πιο χαρούμενο στον κόσμο, καθώς και τους αγώνες του! Η τρίτη προβολή του προγράμματος, που είναι κι αυτή αφιερωμένη στα παιδιά, αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το σκηνοθέτη Ενρίκο Κασαρόσα (με υποψηφιότητα για Όσκαρ και BAFTA Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) και παραγωγή της Pixar, Λούκα. Θα προηγηθεί το εργαστήρι για παιδιά, Το δικό μας σινεμά, από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Dolce Vita

Τη σκυτάλη παίρνει το Τριανόν και το Σινεμά στα Στρογγυλά Φεγγάρια, με τις ταινίες Eiffel, παραγωγή του 2021 που ήδη έχει αγαπήσει το κοινό, Στη Φωλιά του Κούκου, αξεπέραστη ταινία και ερμηνεία από τον μοναδικό Τζακ Νίκολσον, και Ο Μικρος Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων καταφθάνει στην οθόνη μας! Το Cinobo έρχεται να μας υπενθυμίσει τον ιδιαίτερα γοητευτικό κόσμο του Τζιμ Τζάρμους και, κάτω από την ομπρέλα Coffee & Cigarettes, μας παρουσιάζει τις τρεις από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη: Στην παγίδα του νόμου, Ο Νεκρός και Καφές και Τσιγάρα.

Κόκκινη έρημος

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το In-Edit Greece και τρία ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψουν μουσικά, “κλείνοντας” το θερινό με τον καλύτερο τρόπο!! Πρόκειται για τα εξαιρετικά Summer of Soul (…or, when the revolution could not be televised), Moby Doc και Max Richter.

Αυτή τη χρονιά, ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ ξαναβρίσκει τη φυσική του λειτουργία και μας δίνει το πρώτο δείγμα όσων πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο, κι εμείς θα μπορούμε να δίνουμε ξανά ραντεβού για σινεμά στον ΑΒ, όπως παλιά!

Το πρόγραμμα προβολών

Share This Story, Choose Your Platform!