Τον τίτλο του κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στον  κόσμο (World’s Leading Cultural City Destination 2022) για το 2022 κέρδισε η Αθήνα -μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ)– στα φετινά World Travel Awards, που διοργανώθηκαν στη Μουσκάτ του Ομάν.

Το βραβείο, έρχεται να προστεθεί στις δύο πρόσφατες, σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις της πόλης (Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός της Ευρώπης και Καλύτερο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης), αναδεικνύοντας τη δυναμική της Αθήνας τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η Αθήνα εξελίσσεται σε διεθνές brand. Με στρατηγικό σχεδιασμό και δυναμικές συνέργειες επανασυστήνουμε τον προορισμό στις ξένες αγορές και αναδεικνύουμε τις δυνατότητες της πόλης μας στη φιλοξενία. Επενδύοντας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, επενδύουμε στην πόλη ως προορισμό για τους επισκέπτες. Η τρίτη κατά σειρά επιτυχία της Αθήνας σε αυτήν τη σημαντική διεθνή διοργάνωση -που ήρθε μέσα σε ένα μήνα- μάς ενθαρρύνει να εργαστούμε ακόμη πιο μεθοδικά για να ενισχύσουμε τη δυναμική του προορισμού, με στόχο τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την πόλη».

Σημειώνεται ότι η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πόλεις – ορόσημα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Πεκίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, που ήταν υποψήφιες στην ίδια κατηγορία.

Το βραβείο, παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Μουσκάτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Επαμεινώνδας Μούσιος. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, επισήμανε: «Είμαστε υπερήφανοι για την πρώτη διεθνή βράβευση της Αθήνας στα World Travel Awards. Αποδεικνύεται πως η μακροπρόθεσμη στρατηγική του Δήμου Αθηναίων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, που υλοποιείται μέσω της ΕΑΤΑ, αποδίδει καρπούς».

Τα World Travel Awards διοργανώνονται από το 1993 και είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα, μετά από αλλεπάλληλες συμμετοχές, καταφέρνει να κερδίσει διεθνές βραβείο σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό.

Ο διακεκριμένος φορέας World Travel Awards βραβεύει κάθε χρόνο συμμετέχοντες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, μέσα από ανοιχτές διαδικτυακές ψηφοφορίες τόσο σε περιφερειακό επίπεδο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Κεντρική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ωκεανία, Καραϊβική, Ινδικός Ωκεανός) όσο και σε διεθνές. Οι ψήφοι προέρχονται κυρίως από εξειδικευμένα στελέχη που εργάζονται στον τουριστικό τομέα, αλλά και από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Η παρουσία της Αθήνας στη βράβευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση καμπάνιας γενικής τουριστικής προβολής για την προώθηση της Αθήνας ως μια ζωντανή και αυθεντική πόλη» (Υποέργο 4 Πράξη 5034507).

Share This Story, Choose Your Platform!