Μουσικές συναυλίες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, φώτα, χρώμα και χορός αποτελούν το φετινό «παζλ» των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ο Πολιτιστικός Οργανισμός μετατρέποντας σε πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Γεωργίου και τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικές να στέλνουν σε κάθε γωνιά της πόλης το γιορτινό μήνυμα.

Ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», το αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τη Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλη Ανδρουλιδάκη και η συναυλία «Christmas surprise» με τον Αναστάσιο Πάππας (πιάνο), το Σωτήρη Ντούβα (κρουστά), τον Βιλέν Καραπετιάν (μπάσο), τον Δημήτρη Σουκαρά (κιθάρα) και την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Φέτος για πρώτη χρονιά ο Πολυχώρος Πολιτισμού στην Ιχθυόσκαλα διαμορφώνεται ανάλογα και θα μετατραπεί σε κύτταρο δημιουργίας και δράσεων για τα παιδιά, φιλοξενώντας προβολές παιδικών ταινιών, θεατρικά δρώμενα, ανάγνωση παραμυθιών και εικαστικά εργαστήρια. Ήδη οι εικαστικοί έχουν πιάσει δουλειά και επιμελούνται τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο σε συνεργασία με το Καρναβαλικό Συνεργείο.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών τα Ψηλαλώνια θα γίνουν ένα ακόμα σημείο αναφοράς. Ποδηλάτες ντυμένοι Αι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν την πλατεία και στη συνέχεια θα κάνουν ποδηλατάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας ένα χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες αφού ολοκληρωθούν οι συνεργασίες με φορείς της πόλης.

Share This Story, Choose Your Platform!