Εγκαινιάστηκε στις 3 Νοεμβρίου η 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και επισήμων καλεσμένων. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Κατερίνας Κοσκινά, γκαλερί τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νέοι καλλιτέχνες, η έκθεση πολυμέσων των διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών Ilya & Emilia Kabakov, όπως επίσης και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης». Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του καλλιτεχνικού διευθυντή της Art Thessaloniki, Παντελή Τσάτση.

Τη φετινή διοργάνωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας ενώ ακολούθησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki Παντελής Τσάτσης. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η ιστορικός τέχνης- μουσειολόγος και σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων σε θέματα πολιτισμού,  κα Κατερίνα Κοσκινά.

Έπειτα, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα Δερμετζοπούλου, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξαιρετική διοργάνωση της έκθεσης, ενώ στην διοργάνωση της έκθεσης αναφέρθηκε επίσης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σερρών, κα Χρυσάνθη Παλάζη, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Σερρών, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη. Στην συνέχεια την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, κ. Νίκος Θεοδωρίδης.
Η Art Thessaloniki φιλοξενήθηκε στα περίπτερα 10 και 9 της Tif-Helexpo και έληξε στις 6 Νοεμβρίου με επιτυχία μετά από μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Share This Story, Choose Your Platform!