Τίτλος:
Οδηγός δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ

Συγγραφέας:
Συλλογικό

Επιμέλεια:
David Morley, Philip Neilsen 

Μετάφραση:
Ροζαλί Σινοπούλου

Είδος:
Δημιουργική γραφή, Λογοτεχνία

Εκδότης:
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Έτος:
2021

Σελίδες:
352

Διαστάσεις:
24 x 17 εκ.

Η δημιουργική γραφή έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά οργανωμένο πανεπιστημιακό κλάδο, με δημοφιλή μαθήματα και υψηλού κύρους προγράμματα σπουδών παγκοσμίως. Το ανά χείρας βιβλίο είναι απαραίτητο στους φοιτητές και δασκάλους δημιουργικής γραφής, αλλά και σε καθέναν που φιλοδοξεί να εκδώσει τη συγγραφική του δουλειά. Ασχολείται με μια περίπλοκη τέχνη κατά τρόπο βατό, θίγοντας σημαντικές έννοιες για το ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο της δημιουργικής γραφής, ενώ ταυτόχρονα επιμένει να δίνει μεγάλη έμφαση στη δεξιοτεχνία, αναλύοντας υποδείγματα γραφής και παρέχοντας σχετικές ασκήσεις. Η ελληνική έκδοση εμπλουτίζεται με Πρόλογο του Τάκη Καγιαλή και με Επίμετρο στο οποίο συμμετέχουν οι Χάρης Βλαβιανός, Αντιγόνη Βλαβιανού, Ευριπίδης Γαραντούδης, Νίκος Δαββέτας και Γεωργία Πατερίδου.

Ο David Morley είναι Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ. Έχε αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία για το ποιητικό του έργο, ενώ είναι επίσης γνωστός για τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις οικολογικής ποίησης μέσα σε φυσικά περιβάλλοντα και για τη δημιουργία γλυπτών «αργής ποίησης» και ποιητικών φιλμ μέσω I-Cast. 

Ο Philip Neilsen είναι Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και πέντε βιβλία μυθοπλασίας για νέους και παιδιά, ενώ τα διηγήματά του για το ενήλικο κοινό έχουν κυκλοφορήσει ευρέως. 

Share it!