Μαθήματα υποκριτικής με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο θεάτρου Φάνη Κάσσιο ξεκινούν αυτό το Σάββατο στο Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού Petrosophy, στους Αγίους Θεοδώρους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, από τις 17:00 έως τις 19:00, με αντικείμενο την υποκριτική και τις θεατρικές τεχνικές από το αρχαίο θέατρο έως σήμερα.

Με αφετηρία το σώμα και τη φωνή, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν βασικές τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής, τοποθέτησης φωνής, ορθοφωνίας, αγωγής λόγου και κινησιολογίας. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς, θα εξερευνήσουν τα συναισθήματα και τις εκφραστικές τους δυνατότητες, με στόχο την προσωπική έκφραση, την επικοινωνία και την αποφόρτιση από το καθημερινό άγχος.

Το πρόγραμμα θα προχωρήσει στη δραματολογική ανάλυση θεατρικών έργων και στη δημιουργία χαρακτήρων, οδηγώντας στην προετοιμασία θεατρικής παράστασης. Το θέατρο προσεγγίζεται ως πεδίο βιωματικής εμπειρίας και δημιουργικής συνάντησης, που δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους.

Χώρος διεξαγωγής: Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού Petrosophy, έναντι Α΄ Δημοτικού Σχολείου, Άγιοι Θεόδωροι.
Ημέρα και ώρα: Κάθε Σάββατο, 17:00–19:00.
Εγγραφές και πληροφορίες: [email protected]

Share This Story, Choose Your Platform!