
Τίτλος: Εξ’ αποστάσεως ΠΜΣ «Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία»
Επιστημονικός κλάδος:
Διατροφή
Πανεπιστήμιο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Γλώσσα:
Ελληνική & Αγγλική
Διάρκεια:
3 εξάμηνα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
Περιγραφή
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΥΖΩΙΑ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ» λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου(ΦΕΚ 2329/τ.Β’/15.06.2020). Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή εκπαίδευσης και σύγχρονης θεωρητικής και πρακτικής γνώσης στον τομέα της Διατροφής σε σχέση με την Προαγωγή της Ευζωίας και της Υγείας του Ανθρώπου. Το ΠΜΣ. διαρκεί τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, με 8 μαθήματα στα δύο πρώτα εξάμηνα και εκπόνηση της διπλωματικής μελέτης (ανασκόπηση ή ερευνητική) στο τρίτο εξάμηνο. Απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην θεματική «Διατροφή, Ευζωία & Δημόσια Υγεία» και υλοποιείται εξ αποστάσεως με χρήση σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και μία εβδομάδα προαιρετικό εντατικό κύκλο μαθημάτων στη Λήμνο αρχές Ιουνίου κάθε έτους.
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ποικίλης συναφούς εξειδίκευσης, όπως επιστήμονες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές, υγιεινολόγοι, κλπ), διατροφολόγοι-διαιτολόγοι, επιστήμονες και τεχνολόγοι τροφίμων, χημικοί, βιολόγοι, γεωπόνοι, χημικοί μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, επιστήμονες φυσικής αγωγής, λειτουργοί δημόσιας υγείας, εκπαιδευτικοί, στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Στόχοι του ΠΜΣ ΔΕΔΥ είναι αφενός μεν η επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση μελλοντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων τροφίμων και της συμβουλευτικής δραστηριότητας στο ραγδαίως εξελισσόμενο πεδίο της διατροφής, αφετέρου δε η παροχή προηγμένων και εξειδικευμένων γνώσεων που αφορούν την εις βάθος κατανόηση-αξιολόγηση-διαχείριση της διατροφικής αξίας των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων και της ένταξης αυτών στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και διατροφικής πολιτικής. Παράλληλα το ΠΜΣ στοχεύει τόσο στη μεταφορά εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διατροφής που σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, που ταυτοχρόνως προάγουν την γενικότερη ποιότητα ζωής του ανθρώπου, όσο και στη προώθηση αυτών των διατροφικών προτύπων για την επίτευξη της ευζωίας του ανθρώπου σε πολλαπλά επίπεδα, κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Στο ΠΜΣ διδάσκει μία ευρεία διδακτική ομάδα 35-40 διδασκόντων που αποτελείται τόσο από μέλη ΔΕΠ του τμήματος, όσο και από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και επιστήμονες εξειδικευμένων γνώσεων. Η επιλογή των διδασκόντων γίνεται βάσει του γνωστικού τους αντικειμένου και της επιστημονικής τους καταξίωσης στον τομέα της διατροφής, καθώς και την σύνδεση αυτών με τα μαθήματα-διαλέξεις που συμμετέχουν. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματα διαδικτυακά με σύγχρονη διδασκαλία, αναλαμβάνουν ατομικές ή ομαδικές εργασίες σε θέματα αιχμής στον τομέα της διατροφής, ενώ εκπονούν μεταπτυχιακή έρευνα που δύναται να παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια και να δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.
Επικοινωνία – Email : +30 22540 83110 | [email protected]
Leave A Comment