Μία ειδική τελετή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου -ανήμερα της επετείου- στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων.

Κατά την τελετή που θα ξεκινήσει στις 16.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Διαδρομής Μνήμης 40-44», αφιερωμένης στα θύματα της περιόδου που δεν πρόλαβαν να γιορτάσουν την ελευθερία.

Η δράση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της» και πραγματοποιείται από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Αθήνας.

Συντελεστές

Την επιστημονική επιμέλεια του έργου, «Όσοι δεν πρόλαβαν – Διαδρομή Μνήμης 40-44» καθώς και την έρευνα ανέλαβε η Ζέττα Αντωνοπούλου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Αθηναίων. Στη μουσειολογική επιμέλεια και έρευνα συμμετείχε η Ελίζα Νεοφύτου, Αρχιτέκτονας – Παιδαγωγός, ενώ στην έρευνα και τα κείμενα η Νανά Ιακωβίδου Δρ. Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Share This Story, Choose Your Platform!