Tο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται στο Ηρώδειο την «πιο απόκοσμα όμορφη φωνή του πλανήτη», τον χαρισματικό κόντρα τενόρο Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι. Είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος σταρ της όπερας αλλά και του breakdance έρχεται στην Ελλάδα.

Μαζί του, το καταξιωμένο σύνολο μπαρόκ και κλασικής μουσικής Il PomodOro σε μια συναυλία που βασίζεται στο άλμπουμ Beyond.

Η Γενιά Ζ γνωρίζει τον Ορλίνσκι καλά: είναι ο καλλιτέχνης που συνδέει τη γενιά αυτή με τον κόσμο της όπερας, που δεν φοβάται να της συστήσει το μπαρόκ και να της παρουσιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο συνθέσεις που ακούγονται σπάνια, αποδεικνύοντας πόσο αγαπητή μπορεί να είναι η κλασική μουσική σήμερα. «Από μικρός», έχει πει ο Ορλίνσκι, «όταν άκουγα αυτές τις μουσικές, κάτι με δονούσε, ήθελα να εκραγώ, να χορέψω. Συχνά, στις προπονήσεις που έκανα με την ομάδα του breakdance τους έβαζα κλασική ορχηστρική μουσική και τους προσκαλούσα να εξερευνήσουμε το αν πραγματικά η μουσική υπαγορεύει την κίνηση. Μπορεί να μην οδηγεί τα βήματά μας με τον τρόπο της σκληροπυρηνικής ραπ ή της house, αλλά το κάνει».

Οι Pomod’ Oro εμφανίζονται για δεύτερη φορά στο Ηρώδειο. Ιδρύθηκαν το 2012 και έγιναν αμέσως γνωστοί για τη δυναμική, ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία τους στα έργα της μπαρόκ και της κλασικής περιόδου. Πήραν το όνομά τους από την ομότιτλη όπερα του Τσέστι (Το μήλο της έριδας, 1668).  Μέχρι τώρα, έχουν ηχογραφήσει 46 πολυβραβευμένα CD οργανικής και οπερατικής μουσικής.

 

INFO

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι – Il Pomo D’Oro

BEYOND

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

16 Ιουλίου 2024 στις 21:00

Share This Story, Choose Your Platform!