Η παρωδία των ιπποτικών μυθιστορημάτων, με την πλούσια δημιουργική φαντασία και το πηγαίο χιούμορ, «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ», ανοίγει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου στον αίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η παράσταση σκηνοθετημένη ως κωμωδία ή ως μιούζικαλ (ο θεατής αποφασίζει), βασισμένη σε ένα εξαιρετικό κείμενο του Στρατή Πασχάλη και σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, ανεβαίνει από το Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων της «Πολυφωνικής» σε Διασκευή-Διδασκαλία-Σκηνοθεσία Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Οι φίλοι της ερασιτεχνικής θεατρικής έκφρασης και δημιουργίας θα παρακολουθήσουν μια παράσταση που συμβολίζει ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το οποίο άλλωστε είναι και αυτό που μαγεύει το θεατή.

Ο ήρωας του Θερβάντες  προκαλεί την φαντασία καθώς ο ιππότης με τη θλιμμένη έκφραση μαζί με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα φέρνουν στο προσκήνιο το πάντα επίκαιρο μήνυμα και αίτημα για τα ιδεώδη της δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ένα θίασο 29 ατόμων επί σκηνής (ηθοποιοί και μουσικοί), με ευφάνταστα κουστούμια πρωτότυπες κατασκευές, ζωντανή μουσική και με προσβασιμότητα σε κωφούς/βαρήκοους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Share This Story, Choose Your Platform!