Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών υπέγραψαν Γενικό Μνημόνιο Συνεργασίας την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   με βασικούς πυρήνες ώθησης την έρευνα, την εκπαίδευση και την επιστημονική αριστεία, ώστε  να καταστεί η Κύπρος  περιφερειακό κέντρο στους βασικούς αυτούς τομείς. Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, ο Πρόεδρος, Καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Κυπριακής Ακαδημίας, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων αφού, όπως σημείωσε, η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών είναι και μέλη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, η παρουσία του Καθηγητή Ανδρέα  Δημητρίου στο πηδάλιο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, προδιαγράφει την επιτυχή εφαρμογή των προνοιών του Μνημονίου, αφού ο κ. Δημητρίου είναι και ο ίδιος μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η σύμπραξη του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και η κοινή τοποθέτησή τους σε σημαντικά  θέματα που αφορούν την παιδεία, την επιστήμη και τις τέχνες, κατέληξε ο κύριος Χριστοφίδης, θα δώσει άλλη δυναμική και θα στείλει μηνύματα στην κοινωνία και την πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ  παράλληλα διαβεβαίωσε τον Πρύτανη ότι η Κυπριακή Ακαδημία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο  της επιστήμης στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων με συγκεκριμένες επιστημονικές εισηγήσεις  προς επίλυσή τους.

Πηγή Φωτογραφιών: https://paideia-news.com/

https://www.kathimerini.com.cy/

Share This Story, Choose Your Platform!