Ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αγιά και τη Μελιβοία το 14ο Ετήσιο Συνέδριο European Chestnut Days,που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κάστανου EUROCASTANEA και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Το συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το δίκτυο EUROCASTANEA είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο για το κάστανο που αποτελείται από οργανισμούς που παράγουν κάστανο από 6 χώρες. Τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αυστρία και την Ελλάδα και ιδρύθηκε από το ASSEMBLY OF EUROPEAN FRUIT, VEGETABLE AND HORTICULTURAL REGIONS – A.R.E.F.L.H.

Το συνέδριο απευθύνεται σε οργανισμούς, αρχές, ιδρύματα, τοπικούς φορείς, παραγωγούς, γεωπόνους, συνεταιρισμούς και εταιρίες από όλο τον κόσμο που έχουν σχέση με την παραγωγή, την έρευνα, τη μεταποίηση, την προώθηση και την διανομή του κάστανου.

Στόχος του είναι να παρουσιάσει την καλλιέργεια του κάστανου στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, να αναδείξει τα κύρια θέματα που απασχολούν τον τομέα όπως οι ασθένειες της καστανιάς, οι καλλιεργητικές πρακτικές στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η μεταποίηση του κάστανου καθώς και να παρουσιάσει την επιρροή της καλλιέργειας κάστανου στις τοπικές κοινωνίες.

Μέσω του διαλόγου, της συνεργασίας και της δικτύωσης στόχος του Συνεδρίου είναι να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις, να προστατευτεί η καλλιέργεια κάστανου και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του για ολόκληρο τον τομέα του κάστανου.

Share This Story, Choose Your Platform!