Τελευταία διάλεξη και Τελετή Λήξης στο Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Οι εκλαϊκευμένες επιστημονικές διαλέξεις του 2ου κύκλου του θεσμού των διαλέξεων του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ολοκληρώνονται για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Η τελευταία διάλεξη που θα έχει τίτλο: «Η Φοινικική παρουσία στην Ταμασό», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στις 7:00μ.μ. με εισηγήτρια την Ειδική Επιστήμονα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Χριστίνα Ιωάννου. Συντονιστής θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μαυρογιάννης, Καθηγητής Ιστορίας στο ίδιο Τμήμα.

Η αρχαία πόλη-βασίλειο της Ταμασσού υπήρξε μάλλον η πρώτη περιοχή στην ενδοχώρα του νησιού που ένεκα των πλούσιων κοιτασμάτων του χαλκού διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ιστορία του νησιού. Η εισηγήτρια κ. Ιωάννου, θα αναλύσει αρχικά τις αναφορές της πόλης στην ελληνική γραμματεία και στη συνέχεια θα σχολιάσει το επιγραφικό υλικό που προέκυψε από τις ανασκαφές της θέσης, σε μια προσπάθεια να δομήσει την ιστορία της Ταμασσού καθ’ όλη τη διάρκεια της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Περιόδου.

Κατά την τελετή λήξης του προγράμματος, χαιρετισμό θα απευθύνουν οι διοργανωτές του Ταμάσιου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα θα απονεμηθούν ειδικά διπλώματα σε όσα άτομα έχουν παρακολουθήσει τις διαλέξεις. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής θα μεταδίδεται επίσης από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, στη συχνότητα 97.2.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.