Ανανεώθηκε για άλλα πέντε έτη η Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας που έχει συνάψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Agricultural University of Tirana). Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων, Καθηγητής Fatbardh Sallaku, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Η Συμφωνία, η οποία υπογράφηκε μεταξύ των δύο πανεπιστημίων για πρώτη φορά το 1992,προβλέπει την ενίσχυση της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και την ανταλλαγή καθηγητών, ερευνητών και επιστημονικών συνεργατών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπρύτανις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων, Καθηγήτρια Erinda Lika, και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Καθηγητής Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Ηλίας Βουλγαρίδης.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων ιδρύθηκε το 1951. Πρόκειται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που αριθμεί 15.000 περίπου φοιτητές, και έχει έδρα τα Τίρανα στην Αλβανία.

Share This Story, Choose Your Platform!