Η Πρεσβεία της Ουρουγουάης στην Ελλάδα είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει για το πρόγραμμα Petrona Program: Promoting the internationalization of Uruguayan visual arts.

Το πρόγραμμα αυτό, που πήρε το όνομά του από την Ουρουγουανή ζωγράφο Petrona Viera (1865-1960), αποτελεί πρωτοβουλία της Εθνικής Διεύθυνσης Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Ουρουγουάης.

Πρόκειται για μια πρόσκληση που αποσκοπεί στην υποστήριξη τόσο των ουρουγουανικών γκαλερί τέχνης, για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, όσο και των ξένων γκαλερί που διοργανώνουν εκθέσεις ουρουγουανών καλλιτεχνών στους χώρους τους.

Το πρόγραμμα Petrona θα διαθέσει μέχρι περίπου 5.000 δολάρια ΗΠΑ για κάθε έργο, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2024.

Μπορούν να συμμετάσχουν ξένες γκαλερί που είναι δεόντως εγκατεστημένες στις χώρες τους, Ουρουγουανοί καλλιτέχνες που έχουν ήδη τρέχουσες συμβάσεις έκθεσης με ξένες γκαλερί και εθνικές γκαλερί που είναι εγκατεστημένες στην Ουρουγουάη.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας culturaenlinea.uy έως τις 20 Μαρτίου 2024, στις 5:00 μ.μ., στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://culturaenlinea.uy/opportunity/single/1399/.

Share This Story, Choose Your Platform!