Την καθιέρωση δύο υποτροφιών για μουσικές σπουδές όπερας αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού, στη μνήμη των δύο νέων ερμηνευτριών, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προκηρύσσει Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού για την χορήγηση δύο υποτροφιών τελειοποίησης σπουδών (κατεύθυνση Όπερα) επιπέδου Bachelor ή Master σε αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή του εξωτερικού με έναρξη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και ανά δύο έτη.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε Ελληνίδες και Έλληνες, αλλά και ξένους/ες υπηκόους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα,  ηλικίας έως 28 ετών, που έχουν γίνει δεκτοί/ες ή θα έχουν γίνει δεκτοί/ες μέχρι τον Ιούλιο του 2024 από τη Σχολή στην οποία προγραμματίζουν να φοιτήσουν.

Υποτροφία δεν μπορούν να λάβουν υποψήφιοι/ες που έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλο φορέα.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν στους/στις δύο υποψήφιους/ες που θα επιτύχουν την καλύτερη αξιολόγηση, ανεξαρτήτως φύλου ή φωνής.

Οι υποψήφιοι/ες μπορεί να ανήκουν σε οποιαδήποτε κατηγορία φωνής (σοπράνο, μεσόφωνος, κοντράλτο, τενόρος, βαρύτονος, βαθύφωνος, κοντρατενόρος).

 Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, μπορείτε να απευθυνθείτε στο [email protected]

Share This Story, Choose Your Platform!