Το Video Art Μηδέν ετοιμάζεται για τις επόμενες δράσεις του και καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο απ’ όλο τον κόσμο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Μηδέν, που περιλαμβάνουν διοργανώσεις προβολών και εκθέσεων βιντεοτέχνης στην Καλαμάτα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Η πρόσκληση αφορά έργα video art χωρίς θεματικό ή μορφολογικό περιορισμό, αλλά η επιμελητική ομάδα του Μηδέν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις υποκατηγορίες: εικαστικό βίντεο, video-performance, video-dance, πειραματικό animation, πειραματικό μουσικό βίντεο, μέσα από μια εικαστική πάντα ματιά.

Στο πλαίσιο της γενικής ανοικτής πρόσκλησης, το Video Art Μηδέν απευθύνει ειδική πρόσκληση για τα παρακάτω θεματικά αφιερώματα (με ελεύθερη ερμηνεία και διαχείριση των προτεινόμενων θεμάτων και χωρίς η ανοικτή πρόσκληση να περιορίζεται μόνο σε αυτές τις θεματικές):

-“Shhhhh……”. Πώς βιώνει κανείς τη σιωπή; Ως ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό του; Ως απόσυρση από την αλληλεπίδραση με τους άλλους; Ως σύνδεση με τους άλλους; Τι γίνεται όταν είσαι καταδικασμένος σε σιωπή ή όταν αυτή σου επιβάλλεται;

-“Chasing my tail” (Κυνηγώντας την ουρά μου).

-“True lies”.

-“Happiness is a warm gun” (ο τίτλος προέρχεται από το ομότιτλο τραγούδι των Beatles).

-“To the Zoo”.

-“Teen”, με έργα που απευθύνονται σε (ή προέρχονται από) εφήβους.

-“Fuck off”.

-επιπλέον, το Video Art Μηδέν εγκαινιάζει φέτος μια νέα διοργάνωση, το MidenTV. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο φεστιβάλ για μουσικά video clip της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, με στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων βίντεο ταλαντούχων νέων σκηνοθετών-καλλιτεχνών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος. Η διοργάνωση του MidenTV γίνεται σε συνεργασία με το Bandapart Recording Studio στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. 

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικές πληροφορίες, όρους και ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.festivalmiden.gr

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου |  Μαργαρίτα Σταυράκη

Επιμελητική ομάδα: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μάρθα Ζούπα, Ντάνυ Κάργας, Μαρία Μπουρίκα, Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ποδιάς

Share This Story, Choose Your Platform!