Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, τεχνοκριτικούς και θεωρητικούς τέχνης με εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων από κοινού με καλλιτέχνες, αλλά και σε καλλιτέχνες από κοινού με τους προαναφερθέντες, απευθύνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής στην 60ή Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση της Biennale Βενετίας, που θα πραγματοποιηθεί από 20 Απριλίου έως 24 Νοεμβρίου 2024. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 31η Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

Οι προτάσεις κατατίθενται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] και το συνολικό μέγεθος των ψηφιακών αρχείων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 ΜΒ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που βρίσκεται στη σελίδα http://greeceatvenice.culture.gr/ το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από οπτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή με τα προτεινόμενα έργα και την παρουσίασή τους στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των συντελεστών και η συνοπτική περιγραφή των προτάσεων που θα υποβληθούν θα δημοσιοποιηθούν στον σχετικό ιστότοπο του ΥΠΠΟΑ (http://greeceatvenice.culture.gr/).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού / Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου.

 

Share This Story, Choose Your Platform!