Share it!

Είναι μεγάλη μας χαρά που λάβαμε το βραβείο ΝΙΚΗΤΗ στα Archiproducts Design Awards,
την ετήσια εκδήλωση που επιβραβεύει την Παγκόσμια Αριστεία στο Ντιζάιν, και σας καλούμε στην ανοιχτή μας εκδήλωση Open Studio για να γιορτάσουμε.

Τα βραβευμένα προϊόντα επιλέχθηκαν ανάμεσα από 750 και πλέον υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων καταξιωμένοι δημιουργοί όπως οι Boffi, Artemide, Poltrona Frau, και εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή για την πρωτοτυπία της σύλληψης, τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και την έρευνα.

Το Ray, ένα από τα πρώτα δημιουργήματά μας, έχει αναβιώσει με τη μέθοδο Kintsugi και έχει αναδειχθεί σε ΝΙΚΗΤΗ στην Κατηγορία Φωτισμού των Archiproducts Design Awards 2021.


«Σχεδιάζοντας αυτό το φως, στόχος μας ήταν να μεταμορφώσουμε το μάρμαρο από άκαμπτο και βαρύ υλικό σε ένα ανάλαφρο και φωτεινό αντικείμενο που σχεδόν αιωρείται στον χώρο. Το 2020 προσθέσαμε τη λεπτομέρεια «
silver lining» (ασημένια επένδυση) με αναφορά στην ιαπωνική μέθοδο Kintsugi και στις αρχαίες τεχνικές εξόρυξης, όχι απλώς ως μια προσέγγιση της παράδοσης αλλά ως ένα αισιόδοξο σχόλιο σε αυτήν την άστατη εποχή».

Νίκη & Ζωή