Share it!

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ η Έκθεση της ΕΚΙΜ/ ΙΜΚ

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Η πρώτη υπερατλαντική παρουσίαση της επετειακής έκθεσης της ΕΚΙΜ /ΙΜΚ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο SaintNicholasCommunityCenter&ConferenceHall στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

Με την πρωτοβουλία της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής υπό την προεδρία του Ιάκωβου Μπούτζουκα, η εγκατάσταση της Έκθεσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, ως προαναγγελία των παρουσιάσεων της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις Η.Π.Α., αλλά και για μια πρώτη περιήγηση από τους προσκεκλημένους της κρητικής ομογένειας.

Ο ψηφιακός σχεδιασμός της εκδοχής της Έκθεσης για κλειστούς χώρους προσφέρεται δωρεάν από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε Δήμους, Φορείς, Σχολεία και Συλλόγους στην Κρήτη και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η έντυπη εκδοχή της υβριδικής Έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που παρουσιάστηκε σε χώρο ανοιχτό στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο) στο επετειακό έτος 2021, διατίθεται στο Πωλητήριο και το e-shop του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχύουν το εκδοτικό έργο της ΕΚΙΜ, τη λειτουργία των Μουσείων της και τη διοργάνωση κάθε χρόνο, περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν σε σχολικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 | www.historical-museum.gr