Στις 24 Νοεμβρίου 2023, η ανερχόμενη Ελληνίδα εικαστικός Ελεάνα Κωστιάνη παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση ‘comfortable discomfort’, στην Feelium Gallery & Studios στην καρδιά του Λονδίνου. Την έκθεση επιμελούνται η επιμελήτρια Γκέλυ Γρυντάκη και η εικαστικός Χαρίκλεια Παπαποστόλου.

Η έκθεση ‘comfortable discomfort’ εμβαθύνει στη μαγευτική αλλά και ανησυχητική σφαίρα της Τέχνης της Κωστιάνη. Αντλώντας έμπνευση από τον γυναικείο σουρεαλισμό του 20ου αιώνα και τις σύγχρονες ποπ εικόνες, οι πίνακες της Κωστιάνη ξετυλίγονται σαν παραμύθι. Κάτω από τις τρυφερές αποχρώσεις, που θυμίζουν παιδικά βιβλία, κρύβονται απροσδόκητες αινιγματικές εικόνες που ξετυλίγονται σαν εικονογραφήσεις μυστηριωδών ιστοριών, δημιουργώντας μια ονειρική και ρέουσα ατμόσφαιρα.

My tie fell on the well, 2023. Acrylics on paper, 41x30cm

Οι πίνακες της Κωστιάνη χαρακτηρίζονται από την χρήση ακουαρέλας και κροσέ, υλικά που παραδοσιακά συνδέονται με την παιδική ηλικία. Τα υλικά σε συνδυασμό με την θεματολογία των έργων – ανατριχιαστικά δάχτυλα κρύβονται κάτω από μεγαλοπρεπή σιντριβάνια, τα μεγέθη των επίπλων υφίστανται μυστηριώδεις αλλαγές και οι εσωτερικοί χώροι των σπιτιών μεταμορφώνονται σε μαγικά απειλητικούς χώρους – τοποθετούν την Τέχνη της Κωστιάνη στα
σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, αφύπνισης και ονείρου, καθώς εξερευνεί εφιάλτες της παιδικής ηλικίας και ψυχαναλυτικούς συνειρμούς.

Angry fairy, 2023. Acrylics on paper, 29.5x42cm

Ελεάνα Κωστιάνη:

Η Ελεάνα Κωστιάνη είναι Ελληνίδα εικαστικός με έδρα το Λονδίνο, γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ της που συνδυάζει στοιχεία σουρεαλισμού και σύγχρονης ποπ εικόνας. Το έργο της διερευνά τη λεπτή ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, δημιουργώντας μια μοναδική και στοχαστική καλλιτεχνική εμπειρία. Η Κωστιάνη είναι απόφοιτη του προγράμματος BA Fine Art: Painting από το University of the Arts London.

Eleana Kostiani

Social Media:

Ιστοσελίδα: www.eleana-kostiani.com
Instagram: @eleana.kostiani

Γκέλυ Γρυντάκη:

Η Γκέλυ Γρυντάκη είναι επιμελήτρια και γράφει για την τέχνη. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κείμενά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει σπουδάσει Φυσική και είναι κάτοχος PhD στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Χαρίκλεια Παπαποστόλου:

Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου είναι Ελληνίδα εικαστικός με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Τα έργα της εξερευνούν την επίδραση του χρόνου στην οντολογική και υπαρξιακή σφαίρα, ενώ συχνά ενσωματώνουν τις έννοιες της υπέρβασης και του διαλογισμού. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Βενετία. Είναι απόφοιτη του MA Textiles από το Royal College of Art, του MA Fine Arts από το University of the Arts London, και του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκθεση: comfortable discomfort
Καλλιτέχνις: Ελεάνα Κωστιάνη
Επιμέλεια: Γκέλυ Γρυντάκη, Χαρίκλεια Παπαποστόλου
Τοποθεσία: Feelium Gallery & Studios, 7 Kensington Mall, Λονδίνο W8 4EB
Ημερομηνίες: 24 – 28 Νοεμβρίου 2023, 12μμ – 6μμ
Εγκαίνια: 24 Νοεμβρίου 2023, 4μμ – 9μμ

Share This Story, Choose Your Platform!