Ο Δήμος Αγιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την υποστήριξη των πολιτιστικών και επαγγελματικών συλλόγων, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, , διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, «Παραλιακή Ποδηλατάδα».  Η διαδρομή των 10 χλμ, για οικογένειες και όχι μόνο, θα έχει αφετηρία το λιμάνι του Αγιοκάμπου, με ώρα έναρξης 10:00πμ, και τερματισμό στην Πλατανιά Βελίκας.  Είναι μια ευκαιρία να αποδράσουμε, να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας.

Φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Cities+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III.

Από τις 09:30πμ θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των συμμετεχόντων στην αφετηρία (Λιμάνι Αγιοκάμπου) και θα διατίθενται ποδήλατα για όσους ενδιαφέρονται.

Στη φετινή ποδηλατάδα οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν «το δρόμο της ελιάς» καθώς  στον τερματισμό (Πλατανιά Βελίκας) θα προσφερθούν διάφορα παρασκευάσματα ελιάς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης» και τον Εξωραϊστικό Σύλλογος Βελίκας «Μελίβοια». Δώρα και αναμνηστικά συμμετοχής θα  δοθούν  από το Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ας προγραμματίσουμε όλοι μας  να συμμετέχουμε στην ποδηλατάδα, να απολαύσουμε την γοητευτική ατμόσφαιρα του Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή που έχει τη δυνατότητα να είναι bike friendly για τους λάτρεις του ποδηλάτου, και να γευτούμε τις διάφορες παρασκευές από τις ελιές.

Share This Story, Choose Your Platform!