Νέα εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/3 στις 11:00 στους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου. Με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕΝ στη Σκάλα Καλλονής. Οι υγρότοποι στους οποίους θα κινηθούμε θα είναι και πάλι οι γειτονικοί της Σκάλας Καλλονής, μετά από μια εισαγωγική παρουσίαση. Πιστεύουμε όλο και κάποιο από τα πρώτα ανοιξιάτικα είδη πουλιών θα εντοπίσουμε στην εξόρμησή μας!

Οι εξορμήσεις στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Η Πράξη περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων, των επισκεπτών και μαθητών (της Λέσβου και σχολείων από όλη τη χώρα) για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου, μέσα από σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης, σεμιναρίων και εξορμήσεων στη φύση.

Περισσότερα για τους υγροτόπους της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: https://www.lesvosbirds.gr/el/ygrotopoi.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: [email protected].

Share This Story, Choose Your Platform!