Κυκλοφορεί το νέο  πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ |  2023| «μικρές» Ιστορίες της Ξάνθης.

Παράλληλα,κυκλοφόρησε η νέα Coil – March of Time (Heliostasion edit) flexi audio post card. Η καρτ ποστάλ κυκλοφορεί σε 250 αριθμημένα τεμάχια τον Δεκέμβριο του 2022. Την επιμέλεια της έκδοσης έχει η Πειραματική Μουσική Σκηνή της ΦΕΞ, chrysallida.gr, η οποία μετά από χρόνια εμμονή με τις καρτ ποστάλ εγκαινίασε πέρσι την νέα αυτή θεματική σειρά των audio flexi «Ηλιοστάσιον» με το Soft As The Sun των Current 93.

Το οπτικό μέρος της κυκλοφορίας βασίζεται σε αυθεντική καρτ ποστάλ από το αρχείο του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης την οποία απέστειλε στις 02/07/1918 μέλος της οικογένειας Κουγιουμτζόγλου από την Φιλιππούπολη στην Ξάνθη.
Η κυκλοφορία θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

Το φεστιβάλ του μήνα

  • Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο  Μουσείο

Σάββατο 3 έως και 22 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικες ταινίες, ζωγραφιές, κατασκευές στολιδιών, κάλαντα, αφήγηση παραμυθιών, καραγκιόζης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το μουσείο παρουσιάζει την παράδοση των Χριστουγέννων στην Ξάνθη.

  • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 [00] καπναποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Οι καλικάντζαροι. Μία διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση

Η ΦΕΞ παρουσιάζει την παράσταση σε σκηνοθεσία και χειρισμό κούκλων από τον Ιορδάνη Καλαϊτζίδη.

  • 12ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Πέμπτη 8  έως και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022  [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 12ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις.

Κάθε μέρα στην Ξάνθη

  • Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες  6 & 13 Δεκεμβρίου 2022  [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Στο εξαιρετικό κινηματογραφικό σύμπαν του αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά, προσκαλεί το σινεφίλ κοινό αυτό το μήνα η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

  • Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Τις Πέμπτες 1 & 15 Δεκεμβρίου 2022   [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ  οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων.

  • Με 24 γράμματα και όχι μόνο

Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου 2022

Η ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη μουσική.

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!