H Βρετανική Σχολή Αθηνών προσκαλεί με μεγάλη χαρά όλους τους φίλους της ιστορίας στην υβριδική διάλεξη των φίλων της BSA από τον καθηγητή John Bennet (Πανεπιστήμιο του Sheffield).

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε τη διάλεξη είτε αυτοπροσώπως στο Λονδίνο (αίθουσα G35, Senate House, Malet Street, London, WC1E 7HU) είτε ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακού σεμιναρίου Zoom. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου, 17:00 (UK) / 19:00 (GR).

Ο ίδιος ο καθηγητής Bennet δηλώνει σχετικά με το θέμα της ομιλίας του: «Ο κόσμος της Νεοανακτορικής Κρήτης ήταν οπτικά πλούσιος- ήταν επίσης ένας εγγράμματος κόσμος.  Ωστόσο, αυτές οι δύο κατηγορίες, όπως τις ορίζουμε, δεν συνδυάζονται ποτέ στο ίδιο πεδίο.  Σε αυτή την ομιλία, διερευνώ αυτή την προφανή ανωμαλία και προτείνω πώς θα μπορούσαμε να την εξηγήσουμε.  Οποιαδήποτε ερμηνεία πρέπει να λάβει υπόψη της το συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και έτσι θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις σύγχρονες αντιλήψεις μας για το ρόλο της γραφής και τη σχέση της με τις οπτικές εικόνες.»

Εγγραφείτε εδώ για να παρευρεθείτε αυτοπροσώπως στο Λονδίνο (αίθουσα G35, Senate House) ή ηλεκτρονικά μέσω Zoom.

Share This Story, Choose Your Platform!