O συνεργατικός, καλλιτεχνικός χώρος και η ομάδα Magma υποδέχονται την έκθεση «Παιχνίδια Ενηλικίωσης» με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα από τις 15 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2022 (Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, 20:00, μέρες & ώρες λειτουργίας του χώρου: Δ-Σ 18:00- 22:00, K 12:00- 16:00).

Στην σύγχρονη πραγματικότητα της διαρκούς επίδοσης, των απεριόριστων “μπορώ” και της αυτοεξάντλησης, τα υποκείμενα υποκύπτουν γοργά στο σχολαστικά οργανωμένο παιχνίδι του ασύμμετρου πατριαρχικού καπιταλιστικού συστήματος, αυτό της ψευδαίσθησης της ελευθερίας. Η καθαυτή έννοια του παιχνιδιού ανατρέπεται ριζικά με την μετάβαση στην ενήλικη ζωή, αφήνοντας πίσω τα ίχνη της αθωότητας που την συνόδευαν. Στην ομαδική έκθεση ‘Παιχνίδια ενηλικίωσης’ τα έξι καλλιτέχνα παρεμβαίνουν στον χώρο του Magma/ Commonspace με μία Φουκωική αντιεξουσιαστική πρακτική. Μέσα σε μία συνθήκη οργανωμένης πολλαπλότητας και οριζόντιων συζεύξεων, κοινός και αμετάβλητος προβληματισμός υπήρξε η ανάδειξη των παραπάνω προβληματικών και η ανάγκη για ανάκτηση της χαμένης παιδικότητας σε μία προσπάθεια αποστασιοποίησης τελικά από το πλέγμα καταπιέσων και εξουσιών. Το παιχνίδι επανέρχεται μέσα από μία διαδικασία κριτικής καλλιτεχνικής οικειοποίησης, απότοκο της οποίας έξι ετερόκλητες εικαστικές καταθέσεις που προκαλούν το κοινό σε μία διαδικασία αμφισβήτησης και ανακάλυψης των ορίων που ενυπάρχουν στην φερόμενη ως κατάσταση ελευθερίας του στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα.

Κείμενο Παπανικολάου Εύα

Συμμετέχοντα καλλιτέχνα Αλεξάνδρου Βασίλης, Χιλίτσης Χάρης, Γουλή Νικολέτα, Αράπη Φανή, Μηλαροκώστα Σεμίνα, Καζά Μαριάννα

Διάρκεια έκθεσης: 15- 22 Δεκεμβρίου 2022

Χώρος: MAGMA/ CommonSpace

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00 με 23:00

Share This Story, Choose Your Platform!