Την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις  20.00 θα παρουσιαστεί στον κήπο του μουσείου ο κατάλογος της έκθεσης της Ρένας Παπασπύρου “ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ”.

Η Ρένα Παπασπύρου θα συνομιλήσει με τη Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, τη Σοφία Ελίζα Μπουράτση, θεωρητικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης (ΕΠΜΑΣ) και τον Χριστόφορο Μαρίνο, ιστορικό τέχνης και επιμελητή.

Την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση με τη Ρένα Παπασπύρου, τη Συραγώ Τσιάρα και τη Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, θα προβληθούν έργα της Ρένας Παπασπύρου στον κήπο του μουσείου.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης του κοινού παρατείνεται η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ* Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη έως την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου. Η Ρένα Παπασπύρου αντιλαμβάνεται στο έργο της την πόλη, ως ύλη και χώρο που γίνεται ζωγραφική εικόνα. Η έκθεσή της ξετυλίγεται σε 2 σημεία του κεντρικού κτηρίου της ΕΠΜΑΣ, ξεκινώντας από την είσοδο με το έργο Baalbeks Ι που ανήκει στη συλλογή του μουσείου και στη συνέχεια καταλαμβάνοντας τον όροφο -1. Παρουσιάζει έργα της Ρένας Παπασπύρου που αντιπροσωπεύουν όλα τα στάδια της δουλειάς της από το 1976 μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει δύο νέα έργα που δημιούργησε ειδικά για την έκθεση. Το έργο της Παπασπύρου στο σύνολό του θέτει θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από την πολλαπλότητα της εικόνας, τη σχέση της ύλης (αντικειμενικός κόσμος) με το βλέμμα (υποκειμενικότητα), την αισθητική εμπειρία της καθημερινής ζωής και τη δυνατότητα του ανθρώπινου νου να δημιουργεί εικόνες και να κάνει ελεύθερους συνειρμούς. Η έκθεση εστιάζει επίσης στο γεγονός ότι η Ρένα Παπασπύρου – γυναίκα, μάνα, καλλιτέχνης και πρώτη γυναίκα καθηγήτρια σε εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς της μετατρέποντάς την σε καλλιτεχνικό πεδίο έρευνας και δημιουργίας. Και έτσι, την υπερβαίνει.

Share This Story, Choose Your Platform!