Οι εκδόσεις “Όταν” , με ένα χαρμόσυνο δελτίο τύπου, αναγγέλλουν τα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου τους, το Σάββατο 11/11 και ώρα 18:30 στην οδό Ιπποκράτους 15:

“Το Σάββατο 11/11/2023 και ώρα 18.30, ως Εκδόσεις ΟΤΑΝ, έχουμε τη χαρά και την τιμή των εγκαινίων για το νέο μας βιβλιοπωλείο, επί της οδού Ιπποκράτους στον αριθμό 15.

Σκοπός μας δεν είναι μόνο ένα ακόμα βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας, αλλά μια εστία σχέσης με τους αναγνώστες και γενικότερα τους φίλους του βιβλίου. Δημιουργήσαμε έναν χώρο υψηλής αισθητικής που θέλει να δώσει έμφαση στην επικοινωνία, την επαφή, την ανταλλαγή απόψεων, τον υγιή προβληματισμό και την αξιοποίηση του πνευματικού δυναμικού της χώρας μας και όχι μόνο.

Είμαστε στο χώρο του βιβλίου για πάνω από 40 χρόνια και προχωρήσαμε, όταν έγινε εφικτό, εδώ και πέντε χρόνια δηλαδή, στην ίδρυση του εκδοτικού μας οίκου «ΟΤΑΝ» και τώρα του βιβλιοπωλείου μας. Κι αυτό γιατί  όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώσαμε  ότι υπάρχουν πνευματικοί θησαυροί που είναι κλεισμένοι στα συρτάρια πολλών αδιαφήμιστων δημιουργών και θέσαμε ως στόχο μας την ανάδειξη του πνευματικού τους έργου, με κριτήριο πάντα την ποιότητα και τον γόνιμο λόγο.

Για αυτό και ο εκδοτικός μας οίκος έχει εκδώσει, στα πέντε αυτά χρόνια της λειτουργίας του, επιλεγμένα βιβλία (λογοτεχνικά, καλλιτεχνικά, κοινωνιολογικά, επιστημονικά κ.ά.), κατ’ εξοχήν νέων (αλλά και παλαιότερων) συγγραφέων, ώστε να δοθεί φωνή στη σύγχρονη και σε πολλές περιπτώσεις άγνωστη και αφανή πνευματική δημιουργία κυρίως του τόπου μας, η οποία στις μέρες μας συχνά, δυστυχώς εις βάρος της ποιότητας, ασφυκτιά κάτω από προϋποθέσεις και διασφαλίσεις αναγνωρισιμότητας και ευπώλητου, προκειμένου να εκδοθεί κάποιο της βιβλίο.

Δεν είμαστε υπεράνω του όποιου οικονομικού οφέλους, διότι βεβαίως αυτό είναι προαπαιτούμενο της επιχειρηματικής επιβίωσης, όμως αυτό θέλουμε να γίνεται κυρίως με τη διακριτική προβολή συγγραμμάτων που θα τα επιλέγει, στο μέτρο του δυνατού, αυτόβουλα ο ίδιος ο αναγνώστης, χωρίς να τα υπαγορεύει αποκλειστικά η καταναλωτική διαφήμιση. Ο εμπορικός σκοπός και η  βιτρίνα του βιβλιοπωλείου μας αποβλέπει ακριβώς σ’ αυτό.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα φιλοξενούμε στο βιβλιοπωλείο μας, κατά διαστήματα, συγγραφείςμεταφραστές και αναγνώστες σε θεματικές βραδιές αλληλογνωριμίας και διαλόγου για τα ζέοντα θέματα της εποχής μας αλλά και τα διαχρονικά, με απώτερο σκοπό και με αφορμή το βιβλίο, να δημιουργήσουμε πυρήνες νέων ιδεών και πνευματικών ζυμώσεων.

Σας περιμένουμε λοιπόν στα εγκαίνια  του βιβλιοπωλείου μας πάντα με φιλόξενη διάθεση και σεβασμό στον αναγνώστη.”

Share it!