Τίτλος: Π.Μ.Σ. Ψηφιακή Καινοτομία και Διοίκηση

Επιστημονικός κλάδος:
Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Πανεπιστήμιο:
Πανεπιστήμιο  Πατρών

Γλώσσα:
Ελληνικά

Διάρκεια:
3 εξάμηνα

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

http://dima.upatras.gr/

Περιγραφή

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (DIGITALINNOVATIONANDMANAGEMENT)».

Το αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), είναι διεπιστημονικό και θεραπεύει τα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και τις τάσεις της αγοράς το Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο ειδικεύσεις και απονέμει δυο διαφορετικούς τίτλους:

Α. Ειδίκευση ψηφιακού μάρκετινγκ – Master of Science (MSc.) “ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ”

Σκοπός της ειδίκευσης αυτής είναι, να αποκτήσουν οι απόφοιτοι όλες τις καινοτόμες γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες στρατηγικές και πρακτικές που εφαρμόζονται στο ψηφιακό μάρκετινγκ και να καταστούν ικανοί να διερευνούν, να διαχειρίζονται και να αναλύουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του μεγάλου όγκου των καταναλωτών με στόχο να σχεδιάζουν, να υλοποιούν έρευνες αγοράς και να αξιολογούν καμπάνιες μάρκετινγκ, με την χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων. Οι απόφοιτοι με την βοήθεια της νευροεπιστήμης θα είναι ικανοί να γνωρίζουν τους τρόπους επηρεασμού των καταναλωτών, θα μπορούν να αναδεικνύουν και να αξιοποιούν καινοτόμες ιδέες, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν το κατάλληλο γνωσιακό υπόβαθρο για τη λήψη ορθών αποφάσεων μάρκετινγκ καθώς και όλες τις απαραίτητες διοικητικές και τεχνολογικές δεξιότητες για μια επιτυχή καριέρα στον τομέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Β. Ειδίκευση ψηφιακής διακυβέρνησης – Master of Science (MSc.) “ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Σκοπός της ειδίκευσης αυτής είναι, να αποκτήσουν οι απόφοιτοι όλες τις απαιτούμενες γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης, σχεδίασης, ανάπτυξης και διοίκησης των Πληροφοριακών Συστημάτων που σχετίζονται με τη Δημόσια Διοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη μείωση του κόστους, στην εξοικονόμηση χρόνου, και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων πολιτών, εταιρειών και οργανισμών. Επιπλέον, οι απόφοιτοι θα εφοδιαστούν με όλες τις απαραίτητες διοικητικές και τεχνολογικές δεξιότητες που άπτονται σε θέματα του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Η απόκτηση του Π.Μ.Σ. γίνεται μετά τη συμπλήρωση τριών (3) ακαδημαϊκών εξαμήνων, αφού οι μεταπτυχιακοί φοιτητές περάσουν επιτυχώς τα αντίστοιχα μαθήματα και συμπληρώσουν τις απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Το Πρόγραμμα Μαθημάτων για το Π.Μ.Σ. καταρτίζεται σε τρία εξάμηνα:

Α’ Εξάμηνο – Υποχρεωτικά Μαθήματα (Κοινό και για τις δύο ειδικεύσεις)

Β’ Εξάμηνο – Υποχρεωτικά Μαθήματα Ειδίκευσης

  • Ειδίκευση Α: ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • Ειδίκευση Β: ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γ’ Εξάμηνο – Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εξαμήνων θα πρέπει oι φοιτητές να παρακολουθήσουν με επιτυχία οκτώ (8) μαθήματα, που αντιστοιχούν σε συνολικά εξήντα (60) Πιστωτικές Μονάδες (ΠΜ, ECTS) .Τα μαθήματα γίνονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί

Το 35% της ύλης  παρουσιάζεται μέσω της πλατφόρμας zoom

Η διπλωματική εργασία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) ΠΜ.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται συνολικά 90 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Πληροφορίες:  [email protected] / [email protected]