Share it!

Σας προσκαλούμε στη Διαδικτυακή Συζήτηση που οργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του London και τις εκδόσεις Αιώρα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 5 μμ (ΗΒ) / 7 μμ (Ελλάδα). Μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Μετάφραση και Συμπερίληψη έναντι Αποκλεισμού

Συντονιστής: Prof. David Holton (University of Cambridge)

Συμμετέχοντες: Claire Heywood (συγγραφέας), Dr Mika Provata-Carlone (ανεξάρτητη ερευνήτρια, μεταφράστρια, εικονογράφος, επιμελήτρια) και Dr Haris Psarras (ποιητής)

Το θέμα είναι «Μετάφραση και Συμπερίληψη έναντι Αποκλεισμού». Μετά από άλλες εκδηλώσεις των εκδόσεων Αιώρα στο θέμα της μετάφρασης, ελπίζουμε να εξερευνήσουμε τη σχέση της με τη δυναμική της συμπερίληψης έναντι του αποκλεισμού, την ύπαρξη ή τη δημιουργία μειονοτήτων, τη δράση για μια πιο πλουραλιστική κοινωνία μέσω της μυθοπλασίας, της παιδικής λογοτεχνίας και των

graphic novels, που με τον τρόπο τους επιτελούν πράξης «μετάφρασης» μεταξύ πολιτισμών, γλωσσών ή ιστορικών περιόδων.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/webinar/register/7216414835029/WN_oU3obEhXShu5z8qJw7G0Ew

Αυτή θα είναι η πρώτη από δύο συζητήσεις για το θέμα, μέσω της πλατφόρμας Zoom τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Kate Smith

[email protected]