
Νέος Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης.
Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, και πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ». Στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ οι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους:
Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης: 7 ψήφοι.
Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 ψήφοι.
Λευκά: 2 ψήφοι.
Σύντομο βιογραφικό του νέου Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Κυριάκου Αναστασιάδη, είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://kyriakos-anastasiadis.gr/cv/
Με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης, έστειλε το παρακάτω μήνυμα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
“Σήμερα το Συμβούλιο Διοίκησης με ανέδειξε ως τον νέο Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Για τη μεγάλη αυτή τιμή και την υπόσχεση συνεργασίας που τη συνοδεύει, ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους Συμβούλους. Την ευγνωμοσύνη μου αξίζετε, επίσης, όλες και όλοι εσείς που πιστέψατε στο στρατηγικό μου σχέδιο και με στηρίξατε το μακρύ αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές.
Τώρα ήρθε η στιγμή να εργαστούμε όλοι για το Αριστοτέλειο. Είναι η ώρα της επανεκκίνησης που είναι πλέον επιβεβλημένη για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή του. Το Πανεπιστήμιό μας αλλάζει σελίδα, ετοιμάζεται να μπει στον δεύτερο αιώνα της λειτουργίας του ως υπόδειγμα Δημόσιου, Διεθνούς και Καινοτόμου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος που υπηρετεί την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Ελευθερία του λόγου, ως σημαντικός πυλώνας οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.
Έχουμε να κάνουμε πολλά! Θα είμαι δίπλα σας. Η αυριανή ημέρα θα μας βρει ενωμένους και με κοινό βηματισμό. Το οφείλουμε στο Αριστοτέλειο, στην επιστήμη μας, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές μας.”
Leave A Comment