Συμμετοχή της Διευθύντριας του ΔΠΜΣ «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός», καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, κ. Κυριακούλας Παπαδημητρίου, στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Λήμνος και Πολιτιστικός Τουρισμός: Μια ειδική ματιά στις προοπτικές ανάπτυξης της εναλλακτικής κατηγορίας τουρισμού για τη Λήμνο, το Βόρειο Αιγαίο και την Ελλάδα». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι των ΑNZAC από τη Λήμνο» (“Friends of ANZAC”) και τον Πρόεδρό του, κ. Στέλιο Μάντζαρη, και πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στο Varos Village Boutique Hotel στη Λήμνο.

Περισσότεροι από 25 πανεπιστημιακοί, επιστήμονες και ειδικοί στον Τουρισμό, από όλη την Ελλάδα, επισήμαναν τις σημαντικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την πατρίδα μας μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού και συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης της Λήμνου ως ενός νέου πραγματικού μοντέλου πολιτιστικού τουρισμού. Η Διευθύντρια του ΔΠΜΣ «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός», καθηγήτρια κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, παρουσίασε το θέμα «Η δυναμική του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού για την τοπική ανάπτυξη. Ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του» και εισηγήθηκε τρόπους ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού στη Λήμνο. Μεταξύ άλλων, πρότεινε τη δημιουργία θεματικού τουρισμού, ο οποίος  με άξονα τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, θα συμπεριλαμβάνει αρμοστές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως τον ιστορικό και μουσειακό τουρισμό, τον λαογραφικό και πολιτισμικό, τον εκπαιδευτικό, τον περιβαλλοντικό, ομού με τον γαστρονομικό και τον γενικότερο τουρισμό αναψυχής.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου.

Share This Story, Choose Your Platform!