Η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες στα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της μουσειολογικής μελέτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος για την επανέκθεση με νέο, σύγχρονο εξοπλισμό.

Περιοδεία στην Ιθάκη πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς για ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού.

Μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας και οι συνεργάτες του κατέθεσαν προς συζήτηση τα θέματα του νησιού που αφορούν στο ΥΠΠΟΑ, ακολούθησε αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος, στο οποίο εκτελείται έργο κτηριακής αναβάθμισης, βελτίωσης της προβασιμότητας και επανέκθεσης της συλλογής. Η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες στα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, παράλληλα με την ολοκλήρωση του οικοδομικού έργου να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης για την επανέκθεση με νέο, σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και για την αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου του Μουσείου ως εκθεσιακού.

Η Υπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς και το Σπήλαιο Νυμφών, όπου ζήτησε άμεσα αυτοψία από κλιμάκιο της Εφορείας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας του ΥΠΠΟΑ για την εκτίμηση της κατάστασης του σπηλαίου, και τον σχεδιασμό ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάστασή του.

Στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει ανασκαφική δραστηριότητα ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διενεργήθηκε η επόμενη αυτοψία, όπου διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί.

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού συνόδευσαν στις αυτοψίες στην Ιθάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης Γρηγόρης Γρηγορακάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων Μαρία Μερτζάνη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Share it!