Αυτοψία στο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του κτηρίου του Κρατικού Ωδείου στη Θεσσαλονίκη (ΚΩΘ), μετά την εγκατάσταση του αναδόχου, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επικεφαλής υπηρεσιακού κλιμακίου.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη: «Στόχος μας είναι να αποδώσουμε στο Ωδείο, ένα σύγχρονο, λειτουργικό και καθολικά προσβάσιμο κτήριο. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης –το μόνο κρατικό ωδείο της χώρας- μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα επιστρέψει στο, ριζικά, αποκατεστημένο κτήριο, για να συνεχίσει να επιτελεί το, διαχρονικά, σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό  του έργο. Το Υπουργείο Πολιτισμού, δια των αρμοδίων υπηρεσιών του, υλοποιεί, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών υποδομών, με την αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών μνημείων, όλων των περιόδων, αρχαίων, βυζαντινών και νεώτερων, αλλά και με έργα μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των πολιτιστικών φορέων της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50.000.000 ευρώ. Και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, ακολουθούμε τον στρατηγικό  σχεδιασμό μας: Την αποκατάσταση ιστορικών και μνημειακών κτηρίων και την ένταξής τους στην πολιτιστική ζωή των μεγάλων αστικών κέντρων».

Την Υπουργό Πολιτισμού συνόδευσαν στην αυτοψία ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας Σοφία Χριστοφορίδου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΩΘ Νικόλαος Αβδελάς, ο διευθυντής του ΚΩΘ Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΠΟ.

Share This Story, Choose Your Platform!