Κάλεσμα προς όλους προκειμένου να δώσουν το παρών στη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιποινάκης» και τη συμμετοχή της Τάνιας Τσανακλίδου και του Κώστα Θωμαϊδη, απηύθυνε το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας, θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΄΄ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ΄΄ Ν. ΑΧΑΙΑΣ, που  συμπληρώνει δέκα χρόνια της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών ΄΄ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ΄΄ Ν. ΑΧΑΙΑΣ».

Ο Κώστας Τσιπινάκης αναφέρθηκε στο έργο και τη διαδρομή του αδελφού του Θανάση Τσιπινάκη σημειώνοντας ότι « Πριν 30 χρόνια είχε το όραμα για δημιουργία της Δημοτικής Ορχήστρας των Νυκτών Εγχόρδων και τη δημιουργία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης. Πραγματικά το 1985 ένας άνθρωπος 28 χρόνων με δύο ολοκληρωμένες προτάσεις, βρέθηκε μπροστά στον αείμνηστο Θόδωρο Άννινο και του τις κατέθεσε. Ο τότε  Δήμαρχος έδωσε εντολή για να αρχίσουν αμέσως οι διαδικασίες. Αυτό είχε σχεδιάσει ο Θανάσης Τσιπινάκης μέσα από την αγάπη του για τη μουσική και την αγάπη για την πόλη του με στόχο να μπορέσει τα παιδιά της εργατικής τάξης στη πόλη της Πάτρας να έχουν δύο άμεσες προσβάσεις. Μία στην ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων όπου τα μαθήματα ήταν εντελώς δωρεάν και μία στο Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας που με πολύ χαμηλά δίδακτρα τα παιδιά της Πάτρας μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις μουσικές σπουδές.

Η κ. Αγγελική Στεφανάκη από το «Άλμα ζωής» εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας αναφέροντας πως «για το ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ είναι τιμή που στη χρονική συγκυρία των 10 χρόνων από το θάνατο του Θανάση Τσιπινάκη γίνεται αυτή η συνεργασία», προσθέτοντας ότι «Το καλοκαίρι του 2012 η Λιολιώ Κολυπέρα συνομιλούσε με το Θανάση Τσιπινάκη για τη διοργάνωση μιας συναυλίας  το Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, για την ενίσχυση του αγώνα των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού. Μιλούσε μαζί του και μάλιστα μιλούσε και από το νοσοκομείο όπου αυτός νοσηλευόταν. Κάποια στιγμή το τηλέφωνο σίγησε. Μετά από λίγο μάθαμε ότι ο Θανάσης Τσιπινάκης δεν ήταν πιά κοντά μας. Θεωρώ Καρμική τη συγκυρία πως δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ήρθε αυτή η πρόταση και θα υλοποιηθεί αυτή η συναυλία».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συντελεστές: Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Θωμαϊδης, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων , Αναστάσιος Συμεωνίδης, (Μουσική Διεύθυνση), Βάγια Ζεππάτου (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας), Ηλίας Καρκαβέλιας (Κόντρα Μπάσο), Διονύσιος Μπάστας (Ηχητικός Σχεδιασμός – ηχοληψία», Νίκος Σωτηρόπουλος (Φωτιστικός Σχεδιασμός).

Σχεδιασμός Αφίσας Άγγελος Θεοδωρόπουλος,

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Τη συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Διάθεση εισιτηρίων: ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ»

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ (ΓΟΥΝΑΡΗ 37, 4ος όροφος).

Share This Story, Choose Your Platform!