Ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών στη Μεγαλόπολη και την αξιοποίηση της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

 Στις 28 Απριλίου 2022 υπογράφηκε, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Ελληνικού Γορτυνίας προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αντικείμενο την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών στη Μεγαλόπολη και την αξιοποίηση της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας / Mr. Nikos Papathanasis, Deputy Minister of Development and Investment and the President of the Hellenic Open University, Professor Odysseus – Ioannis Zoras

 Το έργο καθώς και η ανάπτυξη και η λειτουργία του Παραρτήματος του ΕΑΠ στη Μεγαλόπολη εντάσσονται στον εθνικό στρατηγικό στόχο της ενίσχυσης και υποστήριξης του παραγωγικού μοντέλου των λιγνιτικών περιοχών και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας / Mr. Panagiotis Nikas, President of the Peloponnese Region, The President of the Hellenic Open University, Professor Odysseus – Ioannis Zoras

Η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, με κύρια χρηματοδοτική πηγή αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΕΑΠ Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου και σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση, εκ μέρους του ΕΜΠ, των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης του συνολικού έργου ανακατασκευής και συνολικής αναβάθμισης (ενεργειακής, αρχιτεκτονικής και στατικής) του ακινήτου της Μαυρακείου Σχολής σε Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Μάθησης με έμφαση στις εκπαιδευτικές και συνεδριακές δραστηριότητες.

O Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας / The President of the Hellenic Open University, Professor Odysseus – Ioannis Zoras

Σε ένα “αναπτυξιακό έργο που θα αλλάξει ριζικά και εντυπωσιακά την ευρύτερη περιοχή” αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας ενώ τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η εξ αρχής διασφάλιση σχεδόν του συνόλου των απαιτούμενων πιστώσεων.

Γνωστοποίησε επίσης ότι το ΕΑΠ σχεδιάζει σημαντικές δραστηριότητες στις υποδομές της Μαυρακείου Σχολής.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης,

ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας,

ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας,

ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Ευάγγελος Σαπουντζάκης,

ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και

ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.