Ακολουθώντας για ακόμα μια χρονιά την πρακτική του αείμνηστου Δημητρίου Παντερμαλή, ο  Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, παρουσίασε τα πεπραγμένα του Μουσείου για το έτος Ιούνιος 2023 – Ιούνιος 2024 «ακολουθώντας» τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης.

Στη διάρκεια αυτών των μηνών το Μουσείο διοργάνωσε εκθέσεις, υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα, οργάνωσε διαλέξεις, υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, οικογένειες και μαθητές.

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 14 Απριλίου 2024, το Μουσείο οργάνωσε και παρουσίασε στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων την έκθεση με τίτλο «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα». Σε αυτή την Τετραλογία – Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Αναγέννηση και Νεότερη Τέχνη – οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 164 έργα, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, διαφορετικών υλικών και εποχών, και ν’ ανακαλύψουν τις προσωποποιήσεις, τους συμβολισμούς και τις αλληγορίες, όχι μόνο στις μεγάλες αλλά και στις διακοσμητικές τέχνες.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΗΜΑΤΑ c. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι εκθέσεις «Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας» και «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» του McCabe, με περίπου 100 φωτογραφίες, του Robert McCabe που αναδεικνύουν την καθημερινότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας Η είσοδος στις δύο εκθέσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑΣ 3 c. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ

Το τμήμα εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, συνεχίζει να υλοποιεί προγράμματα για μαθητές, παιδιά και οικογένειες σε ελληνικά και αγγλικά. Κατά την περίοδο Ιουνίου 2023 – Μαΐου 2024 το Μουσείο επισκέφθηκαν 186.537 μαθητές σχολείων από την Ελλάδα και 89.620 μαθητές σχολείων από το εξωτερικό. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ξεναγήσεις σε ειδικές ομάδες κοινού σε συνεργασία με Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τα Καταστήματα Κράτησης.

Στο καθαρά επιστημονικό πεδίο, το Μουσείο συνέχισε τη συντήρηση αρχαιοτήτων και την επανέκθεση τους, την έρευνα και την τεκμηρίωση ευρημάτων.

Την περίοδο Ιούνιος 2023 -1ούνιος 2024 το Μουσείο Ακρόπολης συνέχισε να κατέχει πρωταγωνιστικό ρολό στις προσπάθειες επανένωσης των αρχιτεκτονικών γλυπτών Παρθενώνα. Μάλιστα σε αυτό το χρόνο επετεύχθη η  Οριστική επανένωση του «θραύσματος Fagan» στον λίθο VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης. Μια κίνηση τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική, αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών πολιτείας και Μουσείου.

Share This Story, Choose Your Platform!