Τίτλος: ΠΜΣ Διαχείριση Περιβάλλοντος

     

Επιστημονικός κλάδος:
Περιβάλλον

Πανεπιστήμιο:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γλώσσα:
Ελληνικά

Διάρκεια:
3 εξάμηνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

Περιγραφή

Το Π.Μ.Σ. λειτουργεί στο πλαίσιο της οργάνωσης του δεύτερου κύκλου σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε γνωστικά αντικείμενα και τομείς του.

Οι απόφοιτοί του Π.Μ.Σ. αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες Επαγγελματικών Προσόντων Επιπέδου 7, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης και την ενσωμάτωσή του στην ελληνική νομοθεσία.

Η χρονική διάρκεια πλήρους φοίτησης είναι τρία (3) εξάμηνα σπουδών και απονέμονται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Τα πρώτα δυο εξάμηνα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία μαθημάτων εκ των οποίων το 35% γίνεταιεξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Στο τρίτο εξάμηνο ο κάθε φοιτητής/τριαεπιλέγει και εκπονεί Διπλωματική Εργασία, η οποία αποτελεί και την εξειδίκευση, συναφή με τα ενδιαφέροντά του ή το επάγγελμά του.

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή προηγμένων επιστημονικών γνώσεων και τεχνολογιών, γνώσης νομοθετικών πλαισίων και εφαρμογής τους και μεθοδολογικών προσεγγίσεων συναφών με τις Επιστήμες Περιβάλλοντος σε Πτυχιούχους Τμημάτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση επιστημόνων σε τεχνολογίες αιχμής, μεθόδους και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος του προγράμματος είναι η υψηλή και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση επιστημόνων για την παρακολούθηση, αποτίμηση και διαχείριση του περιβάλλοντος, τη διεξαγωγή ερευνών και ανάλυση περιβαλλοντικών δεδομένων, και τη διδασκαλία των περιβαλλοντικών επιστημών.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες ως ελεύθεροι επαγγελματίες ήεργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε θέματα ρύπανσης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, περιβαλλοντικής πολιτικής, και στην εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Εισαγωγή φοιτητών/τριών:Γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής και των αντίστοιχων ομοταγών Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής. Ειδικότερα, δύνανται να το παρακολουθήσουν πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Τεχνολογίας, Πολυτεχνικών Σχολών, Θετικών Επιστημών και Γεωπονικών Επιστημών, καθώς και πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και Καθηγητικών Σχολών.

Κόστος φοίτησης: Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε 2.500 €.

Σύμφωνα με το άρθρο 35, παρ. 2 του ν.4485/2017, παρέχεται η δυνατότητα σε φοιτητές/τριες του Π.Μ.Σ., σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 30% του συνολικού αριθμού των φοιτητών, να απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης για οικονομικούς λόγους.

Με βάση την παράγραφο 4 του άρθρου 35 του ν.4485/2017 και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Share This Story, Choose Your Platform!