Μαρία Πάστρα. Καλλιτεχνικό εργαστήριο

Share it!

Μαρία Πάστρα

Ζωγράφος Μαρία Πάστρα

Γεννήθηκε   στην Αθήνα  όπου ζει  και εργάζεται  μέχρι σήμερα.

Σπούδασε  αρχικά Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάστηκε είκοσι τέσσερα  χρόνια ως στέλεχος κυρίως στον τομέα των πετρελαιοειδών της ΕΚΟ ΑΒΕΕ (‘Ομιλος ΕΛΠΕ).Παράλληλα, έκανε τις ακόλουθες σπουδές ζωγραφικής:

Από το 1999 ως το 2001 ομαδικά μαθήματα  με δάσκαλο τον Δανιήλ Σπυρόπουλο στο Κολλέγιο Αθηνών. Από το 2001  ως το 2006   μαθήματα ζωγραφικής  με τον Γιώργο Ρόρρη στους χώρους τέχνης «Άποψη» στο Κολωνάκι  και «Σημείο» στου Ψυρρή. Από το 2006 ως το 2012  σπούδασε στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας -ζωγραφική με καθηγητή  τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη,  αγιογραφία, νωπογραφία και εγκαυστική με καθηγητή τον Παύλο Σάμιο και  Πολυμέσα με το Μάνθο Σαντοριναίο. Επίσης, εξειδικεύτηκε στην Καλλιτεχνική Αγωγή με καθηγήτρια την Τιτίκα Σάλλα.

Aπό το 2012 απασχολείται αποκλειστικά ως καλλιτέχνης και διατηρεί ατελιέ στα Βριλήσσια. Συμμετέχει σε εικαστικές εκθέσεις και δράσεις και παράλληλα αρθρογραφεί.

Έργα της  βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

“..Ζωγραφίζω για να  ικανοποιώ τις αισθήσεις μου: να ακούσω το γραφίτη να γδέρνει τον καμβα και να βλέπω τη λιπαρή υφή του να αναλύεται σε τυχαία επεισόδια.Για να παίξω με τη λαδομπογιά, την τραχύτητα της  πάστας και τη λεπτότητα της λαζούρας της .Ζωγραφίζω και για να αποδώσω συγκεκριμένες συναισθηματικές ποιότητες, που δεν εκφράζονται με λογια.”

Μαρία Πάστρα

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ