30 Ιανουαρίου 2021

Μπεργκ & Σούμπερτ – Sir Simon Rattle & Λεωνίδας Καβάκος
London Symphony Orchestra

Η συναυλία θα παραμείνει στο site έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021

Share it!

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τη London Symphony Orchestra.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ευχαριστεί την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και τη LSO για την ευγενική παραχώρηση του δικαιώματος αναμετάδοσης της συναυλίας on demand από το site του Μεγάρου.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για βιολί του Μπεργκ και τη Συμφωνία αρ. 9 – «Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ. Η συναυλία ξεκίνησε με τη συμφωνική απόδοση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, προς τιμήν της Ελλάδας και της επετείου της Επανάστασης και του βρετανικού φιλελληνισμού. Η εκδήλωση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στο ναό του St. Luke, με όλα τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», μετέδωσε τη συναυλία σε παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Προλόγισε ο Αλέξης Κωστάλας.

Τη συναυλία στηρίζει η Εθνική Τράπεζα, η οποία συμμετέχει, μαζί με τα 15 σημαντικότερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας, στην «Πρωτοβουλία 1821-2021»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.protovoulia21.gr/draseis/berg-schubert/