Ανοίγει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας η αυλαία του τριήμερου αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο.

Ο κύκλος των προβολών ξεκινά με την εξαιρετική ανατρεπτική ταινία  του Φεντερίκο Φελίνι “La dolce vita” (Γλυκιά ζωή), στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, η Ανίτα Έκμπεργκ και η Ανούκ Αϊμέ.

Οι σινεφίλ της Πάτρας θα παρακολουθήσουν ένα από τα αριστουργήματα του Φεντερίκο Φελίνι, τη θρυλική ταινία που εξόργισε το Βατικανό του ’60 και άγγιξε  κοινωνικές συνειδήσεις.

Σημείο αναφοράς της ταινίας και πρωταγωνιστής ο Μαρτσέλο ένας δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950. Με τα ρεπορτάζ του καλύπτει τις κοινωνικές ειδήσεις, σταρ του κινηματογράφου, θαύματα και σκάνδαλα της αριστοκρατίας. Το 1962 η ταινία έλαβε Όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου πάντα στο αίθριο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας θα προβληθεί η ταινία του , Νέρι Μαρκόρε «Zamora»στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλμπέρτο Παραντόσι, Μάρτα Γκαστίνι, Νέρι Μαρκόρε.

Το τριήμερο θα κλείσει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η ταινία του Λούκα Λουτσίνι,«Le mie ragazze di carta» στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλβίζε Μαρασκάλκι, Ρομπέρτο Αλφάνο, Αλεσάντρο Μπρεσανέλο.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το  Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Η είσοδος στις προβολές του αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο είναι δωρεάν

Share This Story, Choose Your Platform!